NLUUG Leveringsvoorwaarden

Author: Mark Overmeer

This talk will be in the Dutch languages and its content applies to dutch legislation solely.

De NLUUG zal binnenkort een nuttige bijdrage leveren aan de Open Source gemeenschap. Internet-jurist Arnoud Engelfried heeft met ons leveringsvoorwaarden samengesteld die bruikbaar zijn voor Open Source ontwikkelaars en dienstverleners.

Als je een bedrijf hebt dat met Open Source werkt, dan heb je een probleem bij de contracten die je afsluit met klanten; in de IT wordt meestal gewerkt met de ICT~Office voorwaarden (voorheen genaamd de FENIT voorwaarden). Deze zijn echter overbodig onvriendelijk naar de opdrachtgever en dekken het gebruik van Open Source (licenties en componenten) geheel niet.

Wij hebben de "NLUUG Voorwaarden" zo opgesteld dat ze past bij de goede samenwerking en kwaliteit voor de opdrachtgever. Tegelijktijd biedt het ook goede bescherming aan de opdrachtnemer. Een bruikbaar alternatief voor de ICT~Office, vooral geschikt voor zelfstandigen en kleine bedrijven. Het waarom en hoe van deze voorwaarden zal worden besproken; onder andere de juiste toepassing.

De presentatie wordt gegeven in het Nederlands omdat de voorwaarden in het Nederlands zijn gesteld en toegespitst op ons rechtssysteem.

Undefined