15 j Open source bij Don Bosco Wilrijk (Antwerpen), infrastructuur en ondersteunende applicaties in een kleine schoolomgeving.

  • Posted on: 14 September 2013
  • By: belbob
Track: 
Education (Open Source in Onderwijs)
Day: 
Sunday
Author: 
Robert Keersse
Room: 
Track 4 (1st floor)
Dutch
Paper: 

1. Achteraf bekeken, wat waren de de randvoorwaarden voor het succes van Open Source in onze schoolomgeving.
2. Na een kort historisch overzicht zal ik vertellen over hoe en waarom we Open Source gebruiken, waarom we voor een bepaalde applicatie/OS gekozen hebben, en wat we er als eindgebruiker mee doen.
3. Open Source software is een onmiskenbaar voordeel in de cursus PC-Technieken, een bepaalde functionaliteit opzoeken in de broncode geeft veel inzicht in de werking van een applicatie en een boost voor een student die het programmeren in zich heeft.
4. Servertoepassingen zoals Opennebula, ClearOS, Tryton en tal van andere applicaties zullen kort de revue passeren. De netwerkapplicaties maken gebruik van Vyatta en Open-WRT. Ook niet-grafische tools, zoals Hovercraft, Ansible en Git wil ik niet vergeten.

Het is niet de bedoeling dat ik veel vertel over onze werkstations, deze draaien meestal op CentOS. LibreOffice, LibreCad, en Firefox zijn daarop de standaard toepassingen. Onderwijs-specifieke software zal ik niet vermelden.

Presentatie : https://github.com/belbob/ossaddclw/blob/master/tdose.rst

Time: 
11:00 - 12:00 hrs
field_vote: 
0
No votes yet